Cele mai recente tehnologii de dezvoltare web pe care ar trebui să le cunoașteți
Cele mai recente tehnologii de web development au avut un impact considerabil în lumea digitală și au avut un aport important în creșterea afacerilor.
Dezvoltarea web este unul dintre domeniile majore pe care afacerile de astăzi, în ciuda nișei lor, le folosesc pentru prezența și creșterea digitală și avansează constant prin cele mai noi tehnologii.
Unele tehnologii mor, în timp ce altele pot dura mult timp cu funcții noi și actualizate. Pentru a rămâne în topul motoarelor de căutare și a avea o prezență cât mai mare în mediul online, trebuie să fiți la curent cu tendințele de dezvoltare și creare a site-urilor.
Pentru a simplifica lucrurile, am enumerat cele mai recente tehnologii în crearea de site-uri web pentru a vă transforma afacerea în una de succes cu o prezență semnificativă pe internet.
Cele mai recente tehnologii de dezvoltare web:
Cloud computing
Odată cu pandemia, a avut loc o schimbare masivă în modul în care sunt conduse afacerile și, de asemenea, în stilul de viață al oamenilor. Odată cu creșterea cererii pentru comportament digital, organizațiile au trecut la cloud computing.
Cu cloud computing, companiile au găsit o modalitate de a accesa datele online și stocarea lor în cloud fără limitări, precum și accesul în rețea la instrumentele de comunicare. Acest lucru a ajutat companiile să se extindă, precum și să ajungă la o eficiență digitală crescută.
Amazon Web Services este cea mai mare firmă de cloud computing din lume. AWS deține 31% din piață, urmată de Microsoft Azure (20%) și Google Cloud (7%). Google Drive are 94,44% din serviciul de stocare în cloud.
Cu atât de multe beneficii, inclusiv eficiența costurilor, caracteristicile de securitate, flexibilitatea etc., 94% dintre întreprinderi folosesc servicii cloud. Se estimează că 100 de zettabytes de date vor fi stocați în cloud până în 2025. Acest lucru arată clar că tehnologia cloud va rămâne și se va extinde în timp.
Web 3
Una dintre cele mai recente tehnologii de dezvoltare la care se uită lumea este blockchain și care a deschis calea pentru web3, care este o nouă versiune a web care rulează aplicații descentralizate pe blockchain.
Interacțiunea, calculul și informațiile sunt cele trei niveluri ale arhitecturii IT a Web 3.0. Interacțiunea este conținutul, software-ul și hardware-ul cu care interacționează consumatorii, în timp ce calculul este modul în care aceștia interacționează. Informația este datele și structura necesare pentru sisteme informatice precise și sigure.
HTML, JS, PHP și CSS sunt folosite la construirea de site-uri web în Web3 și permit crearea web descentralizată, mai ieftină, cu o securitate mai mare. Web 3.0 va combina aplicații criptate descentralizate, AI, tokenuri nonfungibile și criptomonede pentru a automatiza, scala, integra și funcționa pe internet.
Inteligența artificială avansată
Inteligența artificială nu este un cuvânt nou pentru lume, dar cu siguranță este una dintre cele mai avansate tehnologii de dezvoltare web. Este o tehnologie care a devenit acum o tehnologie prietenoasă cu oamenii din viața de zi cu zi.
Unul dintre progresele tehnologice AI pe care companiile le folosesc pe scară largă este chatboții AI. Acestea permit companiilor să sporească implicarea, să îmbunătățească experiența utilizatorului, răspunzând la întrebările clienților și să contribuie la stimularea relațiilor cu clienții.
AI este folosit pentru a recomanda produse clienților pe platforme de comerț electronic precum Amazon și Walmart, pe baza istoricului căutărilor lor. Automatizarea proceselor robotizate (RPA) în software-ul AI este folosită pentru introducerea de date, e-mailuri în masă, creșterea clienților potențiali, planificarea financiară etc., de către diverse companii.
Aplicații web progresive
Tehnologiile web precum HTML, și JavaScript pot fi utilizate pentru a crea o aplicație web progresivă (PWA) care poate fi utilizată pe orice dispozitiv. PWA poate stimula conversiile, traficul organic și experiența utilizatorului pe smartphone-uri, unde consumatorii petrec mult timp.
Cu funcții precum navigarea offline, notificări push, încărcare rapidă, fără necesitatea obișnuită de actualizare a aplicației și ușurința de accesare cu crawlere și indexare de către motoarele de căutare, multe companii cunoscute precum Uber, Twitter, Lyft etc., culeg profituri prin intermediul PWA.
Un site alimentat de PWA poate crește viteza cu 63% față de site-ul mobil clasic. Performanța excelentă a PWA permite proprietarilor de magazine să creeze experiențe de top pentru consumatori. Acest lucru face ca PWA să fie una dintre cele mai recente tehnologii de dezvoltare web care au o posibilitate de extindere în viitor.
Motion UI pentru experiența utilizatorului
Dacă front-end-ul nu este intuitiv, ușor de utilizat, captivant și atractiv, va fi dificil să ieși în evidență pe piața digitală uriașă. Iar una dintre cele mai recente tehnologii de dezvoltare care vă poate mulțumi clienții și vă poate scoate afacerea în evidență este Motion UI.
Motion UI este un cadru SAAS care creează animații și tranziții pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului. Designerii UI/UX îl pot folosi integrând fișiere CSS simple și animații predefinite în design-ul lor, care pot atrage vizitatorii site-ului și îi pot menține implicați pe site.
Schimbările CSS și integrarea animației personalizate oferite de bibliotecile independente cu multe clase de componente animate sunt folosite pentru a pune în acțiune Motion UI. Este, de asemenea, o strategie de marketing promițătoare, care poate ajuta companiile, deoarece sunt ușor de utilizat, flexibile și receptive.
Tehnologii pentru consolidarea securității cibernetice
În fiecare zi, pe măsură ce dependența noastră de internet crește, există un risc din ce în ce mai mare ca datele noastre să fie încălcate. Aceasta include totul, de la plăți bancare și online la schimbul de date și interacțiunea dintre utilizatori.
În următorii cinci ani, se preconizează că cheltuielile cu criminalitatea cibernetică la nivel mondial vor crește cu 15% în fiecare an, ajungând la 10,5 trilioane de dolari pe an în 2025, potrivit Cybercrime Magazine. Conform previziunilor recente, numărul atacurilor ransomware va crește, punând companiile în pericol de pierderi financiare și de date semnificative, precum și deteriorarea mărcii lor.
Cele mai recente tehnologii web pentru consolidarea securității cibernetice, cum ar fi firewall-uri, VPN, Identity and Access Management (IAM), Data Loss Prevention (DLP) etc., au devenit esențiale pentru companiile de astăzi și probabil vor fi așa și în viitor.
Site-uri web cu o singură pagină
Single Page Application()SPA este una dintre tehnologiile de dezvoltare web în creștere care pot ajuta la îmbunătățirea performanței site-urilor web. Gmail, Google Maps și Trello sunt exemple de SPA-uri.
Aceste programe pot, de asemenea, să accelereze încărcarea paginilor și să scurteze timpul necesar pentru a crea un nou site web. HTML, AJAX, JavaScript și JSON sunt de obicei folosite pentru a construi site-uri web cu o singură pagină care nu necesită reîmprospătare a paginii, actualizare ușoară și o experiență bună pentru utilizator.
Site-urile web cu o singură pagină au rate de conversie mai mari decât site-urile cu mai multe pagini, deoarece consumatorii încep procesul mai devreme și îl parcurg mai rapid. Acest lucru îl face una dintre tendințele de dezvoltare a tehnologiei web, care poate fi foarte utilă în viitor.
Tehnica API-first
Din ce în ce mai multe dispozitive, platforme și sisteme de operare necesită API-uri construite pe o strategie bazată pe API care poate funcționa pe toate aceste tipuri diferite de platforme și dispozitive. Mai întâi, sunt dezvoltate API-urile, apoi este scris codul.
Tehnica API bazată pe microservicii permite designerilor web să definească API-ul înainte de implementare. Interfețele aplicațiilor bazate pe microservicii sunt gestionabile, testate, ușor conectate și implementabile.
Abordarea API-first reduce timpul de dezvoltare, costurile și eșecul operațiunilor. De asemenea, oferă o experiență pozitivă pentru utilizator (UX) pe toate dispozitivele. Prin urmare, este una dintre cele mai recente tehnologii de dezvoltare web care este probabil să fie în tendințe în următorii ani.
Arhitectură serverless
Folosind arhitectura serverless, inginerii software se pot concentra pe ceea ce fac cel mai bine: crearea și întreținerea software-ului. Economiile de costuri ale arhitecturii serverless, configurarea mai rapidă și depanarea fără probleme pot conduce la creșterea industriei.
Utilizatorii pot accesa logica unei aplicații prin intermediul serverelor, dar timpul și resursele necesare pentru a le întreține sunt prohibitive. Întreținerea serverelor, actualizarea software-ului și a securității și crearea de copii de rezervă sunt responsabilitatea echipelor. Designul fără server permite programatorilor să se concentreze exclusiv pe crearea codului aplicației.
Dimensiunea pieței arhitecturii fără server a depășit 7 miliarde USD în 2020 și este de așteptat să crească cu peste 20% până în 2027. Fără îndoială, această tehnologie de dezvoltare web se va dezvolta și se va extinde în 2023 și mai departe.
IoT avansat
Toate gadgeturile digitale de acasă sunt conectate printr-un singur canal, permițând oamenilor să controleze totul din casele lor datorită Internetului obiectelor (IoT). Pentru dezvoltatorii web și aplicații, Internet of Things (IoT) reprezintă un progres major.
Dezvoltatorii web pot folosi IoT pentru a crea o interfață front-end dinamică, pe măsură ce consumatorii comunică cu dispozitivele IoT din backend. Dispozitivele precum camerele, senzorii și dispozitivele de semnalizare fac parte din noua tendință. Ca urmare, clienții ar trebui să se aștepte la rezoluții mai rapide ale problemelor lor.
Se estimează că până în 2030, numărul de dispozitive compatibile IoT va ajunge la 25,4 miliarde. Este una dintre tehnologiile de dezvoltare web cu cea mai rapidă creștere datorită stabilității, scalabilității, securității și caracteristicilor de suport.
Concluzie:
Tehnologia continuă să se schimbe și să se actualizeze la versiuni mai bune pentru a face viața mai ușoară. Afacerile au beneficiat masiv de revoluția digitală și de noile tehnologii de dezvoltare web.
În acest articol, am enumerat câteva dintre cele mai recente tehnologii de dezvoltare web pe care ar trebui să le cunoașteți, mai ales dacă aveți o afacere. Pentru a citi mai multe articole ca acesta, vizitați www.web22.ro
Dacă sunteți în căutarea unor servicii de dezvoltare web și design web în Timișoara și nu numai, contactați-ne pentru a afla cum vă poate ajuta echipa noastră.